Fascinaties

Symboliek

Tadao Ando

Symbolen zijn van grote betekenis voor degene die de betekenis kennen. De mystiek die hier mee samenhangt vind ik erg interessant. Dit beeld heeft mij aangetrokken vanaf het eerste moment dat ik het zag. De pure eenvoud waarmee zoveel wordt verteld. De manier waarop Tadao Ando hier vorm aan heeft gegeven laat meerdere lagen van betekenis zien. Mede door vorm te geven aan het licht. Niet het volume maar de leegte maakt de vorm en de ruimte.


 

Zelfreflectie

Richard Serra

Wanneer het op de juiste manier is uitgevoerd heb je weinig nodig om een gevoel bij iemand te weeg te brengen. Zoveel verschil het kan maken of een wand naar je toe helt of van je af buigt. Hoe dicht ze bij elkaar komen en weer van elkaar verwijderd raken. De sculpturen van Richard Serra fascineren mij omdat, wanneer je er doorheen loopt, je gevoel ieder moment kan veranderen. Het is een continue zelfreflectie, hoe verhoud ik mij ten opzicht van deze ruimte; van deze wand; van deze doorgang? Wat doet het met mij, wie ben ik?


 

Samen één

Hella Jongerius

Zoveel verschillende vazen, als mensen in een maatschappij. Geen één is hetzelfde, maar wat is er echt anders? Geen van allen perfect, juist dat maakt het zo mooi. Een harmonieus beeld wat ontstaat door de diversiteit en de gelijkheid te zien. Verschil moet er zijn om elkaar te versterken. Alleen zo ben je samen één.


 

Dromen

Tokujin Yoshioka

Dit beeld, net als vele andere beelden gemaakt door Tokujin Yoshioka, inspireert mij omdat het een droomwereld weergeeft. Waar rust en sereniteit heerst. Waar je kan ontdekken zonder de druk van de wereld om je heen. Hier is alle ruimte voor jou en jou alleen.


Vertekening

MC Escher

Als kind had ik deze tekening al op mijn kamer hangen. Mijn verwondering voor deze tekening was en is groot. Het blijft een ontdekkingstocht. Telkens zie je nieuwe dingen. Ik vind het mooi hoe je op het verkeerde been gezet wordt. Maar je ontdekt snel dat dit het geval is, waardoor je verder blijft zoeken. Hoe zit het in elkaar? Wat is de waarheid? Er bestaat niet één waarheid. Zo kom je tot de conclusie dat niets is wat het lijkt.