dima
  • Luxurious Sportsbar | schetsontwerp

    Het restaurant wilde graag een deel van hun restaurant als sportbar inrichten. Maar dan wel met wat allure. Het mocht geen bruin café worden. Eerst ben ik goed gaan kijken naar de aangrenzende ruimtes. Als basis heb ik een warm gouden kleur gekozen, die overal in terugkomt. De ruimte wordt duidelijk in tweeën gedeeld door het pad naar de deur. Met een laag zitgedeelte rechts waar men in nissen van treinbanken gezamenlijk naar sportwedstrijden kan kijken. Een hoog zitgedeelte links om verschillende manieren van zitten te kunnen bieden. Om het zicht op de schermen vrij te houden heb ik ervoor gekozen deze hoog te hangen. Voor de plafondverlichting heb ik bestaande uithollingen in het plafond gebruikt, hieruit laat ik franjes komen. Hoe laag de franjes komen wordt door de kijkrichting bepaald. Gevoelsmatig wordt het plafond bij het lage zitgedeelte verlaagd doordat de franjes daar langer zijn. Er zijn nog geen projectfoto’s beschikbaar omdat het restaurant ervoor gekozen heeft door te sparen tot ze mijn plan op deze manier kunnen uitvoeren. Tijdens mijn werk bij Thereca heb ik aan deze opdracht gewerkt.