dima
  • SEIN | balie ontwerp

    Dit is het ontwerp voor de balie van het behandelhuis van SEIN, Stichting Epilepsie Instellingen Nederland. Bij binnenkomst is er direct oogcontact met de baliemedewerker mogelijk. Dit voorste deel is rolstoeltoegankelijk en dus ook voor kinderen een geschikte hoogte. In de plattegrond is goed te zien dat de balie een vloeiende lijn heeft. Deze vorm zorgt ervoor dat de balie geen obstakel in de ruimte is. Maar juist sturend werkt. In de plattegrond is ook goed te zien dat er rondom de balie nog voldoende ruimte is om met een rolstoel door de ruimte te manoeuvreren. De balie is opgebouwd uit verschillende onderdelen welke verbonden worden door de massief eiken ombouw wat tevens het blad van de balie vormt. De randen van deze ombouw worden mooi afgerond zodat er geen scherpe hoeken of randen bestaan. Deze doorlopende massief eiken lijn staat symbool voor het netwerk van zenuwcellen welke verbonden worden door de synapsen. Deze synapsen zie je heel licht weer terug op de verticale delen van de balie. Deze vlakken worden door middel van led verlichting van bovenaf aangelicht. De verlichting boven de balie is wederom een verwijzing naar het netwerk van zenuwcellen. Dit ontwerp heb ik gemaakt in de tijd dat ik bij Thereca werkzaam ben geweest.