Over Joyce

Wie ik ben

Gezond perfectionisme.
Kwaliteit heb ik hoog in het vaandel. Voor mij is het belangrijk dat wat ik doe goed gebeurt. Nadat ik iets in grote lijnen heb uitgezet zorg ik dat het tot in de details klopt. Ik sta dan ook volledig achter het werk dat ik aflever.

Onderzoekend en analytisch.
De vrijheid om te verkennen en ontdekken. Door onderzoek en analyse leer ik veel. Dat vind ik prettig. Mijn keuzes zijn daardoor gegrond en niet impulsief. Ze hebben betekenis.

Sterk empathisch vermogen.
Wanneer ik met iemand in gesprek ben kan ik mij goed verplaatsen in de ander. De beweegredenen van een ander vind ik interessant en ik kan er van leren.

Een zinvolle bijdrage willen leveren.
Ik wil graag mijn sociale betrokkenheid, inlevingsvermogen, intuïtie en creativiteit tot uiting kunnen brengen.


 

Hoe ik werk

Ik begin een opdracht door onderzoek te doen naar de organisatie achter de opdrachtgever, het doel van het project en de locatie. Hierbij staat altijd de gebruiker centraal. Dit onderzoek doe ik om de essentie van de opdracht te pakken te krijgen en die te vertalen naar een concept dat ik vervolgens weer in alle lagen kan toepassen. Zo probeer ik tot een goed doordacht ontwerp te komen. Uitgewerkt in tekeningen van schaal 1:1000 tot 1:1 detailtekeningen, zodat het eindresultaat de som der delen overtreft. Hierbij houd ik rekening met het te besteden budget, het tijdsbestek waarbinnen het project moet zijn voltooid en de duurzaamheid.

Met plezier werk ik aan maquettes, maar ook in 3D programma’s om zo met ruimtelijkheid en licht te spelen. De afwisseling tussen computerwerk en fysiek dingen maken, zoals schetsen, prototypes en nieuwe materialen ontwikkelen, vind ik erg leuk en belangrijk om tot het beste resultaat te komen. Ik kan goed zelfstandig werken, maar ik houd er ook van om met collega’s te sparren en samen te werken. De verschillende invalshoeken brengen het geheel tot een hoger niveau.


 

Wat ik belangrijk vind

Herbestemmen, nieuwe kansen voor oude gebouwen.
Nederland staat vol met ongebruikte schatten. Oude kerken, leegstaande fabrieken, bijna vervallen boerderijen. Maar ook de in eerste instantie minder interessante gebouwen, als oude kantoorcomplexen kunnen een bron zijn voor nieuwe ontwikkelingen en een nieuw soort gebruik.
De kwaliteit en karakter van het gebouw blootleggen, in ere herstellen, dat is waar het om gaat. Je mag de geschiedenis zien, graag zelfs. Het nieuwe gebruik vloeit samen met het oude gebruik. Het versterkt elkaar.

Duurzaamheid, dat staat voorop.
De wereld waar we gebruik van mogen maken moeten we respecteren en sparen voor de toekomst. Ik ben dan ook een voorstander van het door Thomas Rau gestarte TurnToo concept, een platform dat zich inzet voor de transitie van de huidige lineaire economie naar een circulaire economie. Dit houdt in dat de producent eigenaar blijft van zijn product, de gebruiker betaalt voor de dienst die het product hem levert. Zo is de producent verantwoordelijk voor het goed kunnen hergebruiken van de grondstoffen uit zijn product. De producent krijgt terug wat hij maakt, maakt hij rommel dan krijgt hij ook rommel terug. Op deze manier heeft de producent er echt belang bij dat het product zo ontwikkeld wordt dat het product weer als bron van grondstoffen kan dienen.
Daarnaast vind ik het belangrijk om materialen zoveel mogelijk her te gebruiken en uit de lokale omgeving te halen. Duurzaam ontwerpen betekent ook tijdloos ontwerpen. Zo zorg je er ook voor dat de ontwerpen toekomstbestendig zijn.

Gebruiker staat centraal.
Als interieurarchitect ontwerp je voor de gebruiker. Elke gebruiker vraagt om een andere benadering. Tijdens mijn werk bij Thereca heb ik veel ontworpen voor doelgroepen met een speciale behoefte. Waaronder dementerende ouderen, mensen met een verstandelijke beperking en mensen met epilepsie. De ene groep heeft extra prikkels nodig de andere groep heeft juist zo min mogelijk prikkels nodig. Veel dementerende ouderen hebben een zeer slecht zichtvermogen. Hoge contrasten en helder kleurgebruik is voor hen erg belangrijk. Net als voldoende licht. Deze randvoorwaarden zie ik niet als beperking, ik zie juist de mogelijkheden. Voor een dementerende oudere is een contrasterend vlak in de vloer een obstakel. Deuren die er niet als deur uitzien zijn voor hen ook geen deur. Dit is kennis waarmee je dementerende ouderen op een gesloten afdeling kunt sturen, zonder dat ze het gevoel hoeven hebben dat ze in een instelling zitten.


[expand title=”Curriculum Vitae“]

Persoonlijke Gegevens

Naam Bark
Voornamen Joyce Avalon
Roepnaam Joyce
Adres Egelveld 8
Postcode 8017 LV
Plaats Zwolle
Telefoon 06-54977708
E-mail info@joycebark.nl
Geboortedatum 29-12-1984
Geboorteplaats Apeldoorn
Geslacht Vrouw
Burgerlijke staat Ongehuwd
Nationaliteit Nederlandse
 .

profiel

Door mijn sterk ontwikkeld empathisch vermogen ben ik een creatief en sensitief persoon. Ik voel goed aan hoe andere mensen zich voelen en waar zij behoefte aan hebben. Ik voel me betrokken en ik reflecteer constant. Dit vind ik belangrijk omdat ik altijd een zinvol doel voor ogen wil hebben waarin duidelijk is waarom we iets doen en waar we naartoe werken. Ik heb de ambitie om mijzelf te blijven ontwikkelen en verder te specialiseren door bijvoorbeeld een studie omgevingspsychologie te gaan doen.

werk gerelateerde ervaringen en stages

04.2012 – 07.2014 Thereca BV, Hasselt. Interieurontwerper
Mijn werkzaamheden bestonden uit het inventariseren van de wensen van de opdrachtgever, het maken van een visie en concept plan om deze vervolgens uit te werken van een voorlopig ontwerp, naar een definitief ontwerp. Met uiteindelijk de oplevering en het maken van de daarvoor benodigde ontwerp/werktekeningen. Tijdens dit proces heb ik veel 1 op 1 contact met de opdrachtgever en andere betrokken partijen. Hierbij presenteerde ik het plan voor de verantwoordelijke directies, besturen en commissies van de verschillende organisaties. Veelal betrof het zorginstellingen, deze doelgroep vergt veel aandacht en kennis aangezien deze groep hoge eisen stelt aan de kwaliteit van het product en advies. Naast de hoge eisen ten aanzien van de technische kwaliteit is ook de hospitality een minstens zo belangrijk onderdeel. Wij wilden een thuissituatie creëren voor deze groep hulpbehoevende. Verder heb ik ook opdrachten gedaan voor kantoren en horeca gelegenheden.

06.2011-12.2011 19 het atelier architecten, Zwolle. Interieurarchitect
Om meer ervaring op te doen als interieurarchitect en om binnen een team te mogen werken aan grote projecten heb ik tijdens het laatste half jaar van 2011 een werkervaringsstage bij 19 het atelier architecten gedaan. Tijdens deze periode heb onder andere voor Waanders in de Broeren, concepten ontwikkeld, interieurontwerpen en kleur- en materiaalvoorstellen gemaakt. In het document dat u kunt downloaden treft u een aanbevelingsbrief over mij van Erik van Scheijndel aan.

2010- 2012 Wegener Media, Zwolle. Deeltijd coördinator
Naast de start van mijn eigen bureau ben ik als deeltijd coördinator werkzaam geweest op de afdeling Operations van Wegener Media. Naast elke dag meerdere deadlines voor de kranten te moeten halen, heb ik als coördinator ook online media projecten begeleid van kennismakingsgesprek tot oplevering. Elke klant krijgt een op maat gemaakte website. Mijn werkzaamheden bestonden uit het verkopen van de online diensten, het plannen van de projecten, het aansturen van de vormgevers, het bewaken van het budget en het uitbesteden van werk naar externe partijen.

2009  Hollands G.I.F., Zwolle. Start eigen ontwerpbureau
Voor de start van mijn eigen bureau wilde ik meer inzicht in het ondernemerschap. Daarvoor heb ik via Kunstenaars&CO cursussen gevolgd voor de boekhouding, het onderhandelen en het netwerken. Daarnaast hield ik mij bezig met meubelontwerpen en ontwerpwedstrijden.

2008 Marc Prosman Architecten, Amsterdam. Interieurarchitect
Tijdens mijn stage bij Marc Prosman Architecten heb ik meegewerkt aan het ontwerp voor een woonhuis aan de Keizersgracht. Ik heb mee ontworpen aan verschillende interieuronderdelen. Voor dit project heb ik bouw, sloop- en monumentenaanvragen ingediend. Verder heb ik een kozijnstaat en een ruimte afwerkstaat gemaakt.

2004 JHK Architecten, Utrecht. DTP werk
Mijn laatste stage op het CIBAP wilde ik heel graag bij een architectenbureau lopen. Ik heb daarvoor acquisitie en aanbestedingen DTP-werk gedaan, omdat hier bij mijn opleiding niet genoeg aandacht aan werd besteed. Hier heb ik met InDesign, Photoshop en AutoCAD leren werken.

2003 Eijerkamp, Zutphen. Styling
2003 Le Rideau, Zutphen. Verkoop/Advisering

opleidingen

2005-2009: Interieurarchitectuur HBO, ArtEZ CABK Zwolle Diploma behaald
2001-2005: Interieuradvisering MBO, CIBAP Zwolle Diploma behaald
1997-2001: Mavo, KSG Apeldoorn Diploma behaald

programma’s

Vectorworks, Sketchup, Adobe InDesign, Photoshop, Lightroom en Illustrator, AutoCAD, Word, Excel en Powerpoint. Affiniteiten met ArchiCAD, Dreamweaver, Flash en Prezi.

cursussen

Effectief leiding geven aan uw Team (IMK opleidingen)
Masterclass bij Jeroen Doorenweerd voor een project van Keunstwurk.
Fotografie, Houtwerkplaats en Metaalwerkplaats.
Bij Kunstenaars&CO heb ik de volgende cursussen gevolgd; Geld Cijfers en Rekenwerk, Onderhandelen en Netwerken.[/expand]