Aanbevelingen

Bouwmanagement H.J. van den Berg Mookhoek B.V.

Mookhoek, 02 juli 2014

Joyce,

Wat een prachtige website. Het heeft even geduurd voor ik er aan toe kwam om het te bekijken, maar toen ik er eenmaal aan begonnen was, heb ik me mee laten voeren tot het einde. Het mooiste is dat het verhaal klopt. De ontwikkeling die ik in je fotoserie zie, herken ik ook in je werk en je fascinaties. Dat ik dat doorzie komt natuurlijk ook doordat jij het verhaal hebt bedacht dat de basis vormt voor je website. En zo ontstaat een gelaagd die ook bij jouw persoon past.

Ik interpreteer het zo: Jouw werk ontstijgt het alledaagse. Je wilt je bewust zijn van je omgeving en legt de kwaliteit en het karakter van het onaanzienlijke bloot. Daar waar voor sommigen de esthetica eindigt bij de eenvoud, durf jij ook verder te gaan en die schoonheid weer te versluieren. Nieuwe beelden op te roepen die prikkelen. Chaos wordt weer gestructureerd, maar blijft levendig. Je noemt je studieopdracht op je website “vervreemding”. Dat roept bij mij de associatie op dat door bijvoorbeeld een ander standpunt in te nemen normale voorwerpen anders worden. Een trucje. Ik denk dat “doorleving” de lading beter zou dekken.

Hoe het ook zij, na de eerste presentatie van jou die ik meemaakte wist ik, dat als jij betrokken zou blijven bij het project het wel goed zou komen met de belevingswaarde voor iedereen op ieder niveau. In het daarop volgende ontwikkelproces heb ik je leren kennen als een coöperatieve vormgever, die de zaken oppakt die gedaan moeten worden en vasthoudt aan het concept.

Nu na het bekijken van je website besef ik dat we veel gemeen hebben: de liefde voor oude gebouwen en historie; maar ook het besef dat je het voor de gebruiker doet; je transparantie over wat je gedaan hebt en waarom; open minded; praktisch en uitvoerbaar in je ontwerp; gedegen; je zelfstandigheid en je hang naar samenwerken. Wat dat laatste betreft wil ik dat graag voortzetten. Succes als freelancer.

Henk Jan v.d. Berg


 

19 het atelier

Zwolle, 04 november 2011

Aanbeveling Joyce Bark,

L.S.

19 het atelier heeft van augustus t/m december 2011 een werkervaringplaats aangeboden aan Joyce Bark. De werkzaamheden bestonden uit het ontwerpen van interieurs (van 10 tot 3.000 m2) tot het ontwikkelen van inrichtingselementen. We hadden haar aansluitend graag een baan aangeboden maar gezien de huidige marktontwikkelingen hebben we hier geen mogelijkheden voor. Diegene die die mogelijkheden wel heeft kan rekenen op een enthousiaste vormgever met affiniteit voor architectuur en interieurarchitectuur in het bijzonder.

Joyce is conceptueel sterk. Denkt in een vroeg stadium van het ontwerpproces al na over details en materiaal keuzes. Ze onderzoekt de (historische) achtergrond van een gebouw, de opdrachtgever en het toekomstige gebruik van het pand om tot een sterk en passend concept te komen. Ze werkt veel in maquettes en 3d programma’s om zo de ruimtelijkheid en de invloed van natuurlijk licht al vanaf het begin goed in beeld te brengen.

Ze is sociaal en betrokken. Joyce is een echte teamplayer en staat voor haar eigen werk. Ze is zelfstandig, initiatiefrijk, denkt en helpt mee waar nodig. Joyce is communicatief sterk, geeft duidelijk haar mening maar luistert ook goed naar de mening van een ander. Door het opdoen van ervaring kan ze uitgroeien tot een volwaardig interieurarchitect.

Voor een gesproken referentie kunt u contact opnemen met ondergetekende.

Erik van Scheijndel